2011. január 10., hétfő

PARASZTBUTÍTÁS IV - a hülyeség újabb felvonása

A tévét nyomkodom, igyekszem valami elfogadható szórakozást találni, de hiába; megrekedek a Való Világnál. Azon merengek, vajon engem minősít e, ha ezt nézem!? Végül arra jutottam, hogy maradok a „hát, én csak azt nézem, amit adnak" szövegnél!

Egy szó, mint száz, minden elismerésem az RTL Klubnak, ismét meg lehet köszönni, hogy hozzájárul, kultúránk fejlődéséhez! A luxusbörtönben minden van: böfögés, szellentés, pia, cigi és káromkodás! Kérem szépen, hogy fér össze a médiatörvény, és a főműsoridőben rókázó celebek(nek tartott) idióták látványa? Nem beszélve a szexről, illetve a hokizásokról! Bocsánat, nem akarok álszent lenni, ez valahol természetes dolog is, de az, hogy ország-világ, ezt lássa, illetve, hogy ez legyen a másnapi téma a buszon, nagyon gázos! Na, de belefér, úgy tűnik – előre Magyarország, adjuk meg a kegyelemdöfést a kuttúrának!

A villalakók kénytelenek baromkodni, csinálni valamit, hiszen ha az ágyon henyélnének egész nap, a kutyát se érdekelné! Ők pedig, csak önmagukat adják, persze. Taktikáznak, versengenek és kibeszélik egymást. Nyitott könyv az életük, hiszen a kihívás nevezetű ceremóniával, mindenki tudja, hogy ki – kivel nem akar, nem bír tovább együtt élni.

A műsor készítői kínosan ügyelnek arra, hogy mindig történjen valami, mert hát szavazni kell; olyan emberekre, akik még a létezésünkről sem tudnak. Bár, végül is a nyeremény összegének azért össze kell jönnie... A Vigyázz, te döntesz! nevű játékban el tudjuk dönteni, hogy mivel „kedveskedjünk” a lakóknak. – Lehetőleg minél botrányosabb, minél undorítóbb legyen! Ők pedig, kötelesek lesznek, eleget tenni nekünk. Bármire kérjük őket. Kíváncsian várom, hová fajul ez, bár ha egyszerűen akarok fogalmazni: ezt hívják televíziós kurválkodásnak. Pardon. Felhúztam magam, kiszaladt a számon.

Cirkuszt és kenyeret a népnek! Legalább így senki nem rinyál a politika miatt, senki nem sajnáltatja önmagát, mert elégedett azzal, ahogy odabent a nők szőrtelenítik magukat. Elég nekünk Szandika műteste, Alekosz (van itt olyasvalaki, akinek van rendes neve?) pénisze, és jó érzés, hogy tudjuk: Anikó nem tud elélvezni! A rohadt életbe, ha ezt nem tudom meg, nem is tudom, mi lesz velem! Megyek is, és körbeordítozom Laci úr krimójában.

Visszatértem, gyors volt. Már mindenki tudta. Még én éreztem rosszul magam, mert csak most értesültem ezekről.

Egyébként az az érzésem, hogy a műsor csak egy forgatókönyv. A szereplők gondosan kiválasztott színészek, akik próbálnak felkapaszkodni a ranglétrán, vagy gyermekkori sérelmeik miatt, most élik kamaszkorukat! Erre jó példa az azóta kizárt Zsuzsi nevű „bombanő”... hát nő, na. Bár egy nő, hogy tud úgy viselkedni, hogy kidobják egy – amúgy sem az etikettet előtérbe helyező – műsorból!? Komolyan mondom, elkeserítő. A másik, a pornójáról elhíresült Gigi. És van még valami, amit itt olvastam a neten vele kapcsolatban: a lány 20 éves, vagyis a VV első szériájának idején, még 14 volt. Számoljuk már ki! Hat év telt el, alig nőt fel, máris ribinek mondható! Közben pedig mások attól nyögnek, hogy a mai társadalom így, a mai fiatalság úgy! Már elnézést: csöndben kéne lennünk, és tenni ellene valamit. Mert, mért bántják a tizenéves kislányt, ha ott van a példa a tévében!? Miért emelünk hangot, hogy a mai fiatalok túl hamar kezdik a szexet, ha már a délután is az orgazmusról (vagy annak hiányáról) beszélnek!? Ugye? Nem értem, hogy a nagy médiaszabályozás közepette, hogy engedhették, újraindítani ezt a valóságshowt!? Persze, persze, ott a 12-es karika, és csak azt mutatják, ami megengedett. Láthatja például, hogy mennyit cigiznek, isznak, és verekednek, hánynak! A csúnya beszéd, szigorúan ki van sípolva. Így sűrűn hallani azt, h ba..eg! Szánalmas, emberek!

Szóval, a 12-es karika tökéletesen hasztalan! Bár az is igaz, hogy a gyerekemnek minden szín alatt tiltom a Való világot! Pedig maga a műsor koncepciója, nem rossz. – sok ember, egy helyen sokáig bezárva, mi döntünk ki megy, és csak egy győzhet, Hegylakó forever! Nem. Ez téynelg gáz, már az alapoktól.

Mindjárt reklámoznak, a képernyőn felbukkan Buci. Kicsit azt hiszem, hogy a neves színész, eladta magát ezzel a műsorral. Mert sok embernek nem a színészi tehetség ugrik be róla ezután, hanem az a bohóc, aki a Való világot vezeti. Ez pedig, baj. Persze, kell a pénz, de ha már elismert színész valaki, akkor adjon is magára. A balesetéről nem szeretnék véleményt mondani, mert az megint más tészta. De nem hiszem el, hogy Eszenyi Enikő elvállalta volna ezt a showt, hasonló helyzetben! Persze, vegyük figyelembe, hogy Stohl András nem csak színész, de műsorvezető is! Hm, akkor talán neki megbocsájtunk... Mindazonáltal milliónyi ember él meg kétkezi munkából: ha már elcseszte az életét, próbálkozhatna arrafelé is; az én gyerekem ne egy ilyen ember álszent szövegelését hallgassa, ha lehet. És itt lehet mondani, hogy nem kötelező, meg hogy idekint is csak ezt látja... meg valóban nem a TV neveli a gyermeket, de azért kérem: a rádió nem játszat le durva számokat, ez a mocsok meg folyhat a világ arcába?

Tehát a 2010 novemberében indult show, nagy port fog még verni, érzésem szerint. Sok lesz a nyári elsötétítés, mert majd rájönnek, hoppá, azt még sem kellett volna leadni, csakhogy akkor már késő lesz! A csatorna számára, megéri a milliós büntetés, hiszen a nézettség kárpótolja őket. Csak az a baj, hogy azt a pénzt rászorulók is megkaphatnák, adomány alkalmával. Meg esetleg a szavazásra költött pénzt a gyerekeinkre is költhetnénk. Van egy régi bölcsesség: rajongj a gyerekedért. Ez most hatványozottan igaz. De az nem fontos, inkább tépjék meg egymást a szereplők, mint a majmok a ketrecben! Aki meg önként kijött, legyen megbélyegezve. No komment. A nemes kereskedelmi tévé fog majd valami emlékműsort, adományműsort csinálni, ebben biztos vagyok, ám sajnos nem fogok tőlük meghatódni. Főleg, ha egy újabb masztizás után kerül adásba... de lehet, hogy én látom rosszul a dolgokat, és én vagyok túl elutasító a Való világgal szemben.

Előre, egyműsoros sztárok, várom a folytatást: már csak egy lépés a gladiátoraréna, de száz év múlva talán UFÓk is lesznek köztetek. Köszöntem, rám - még ha egyedül vagyok a véleményemmel - akkor se számítsatok!

//Dougal Glendower//

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése